Usvojen novi Statut HTS-a

Usvojen novi Statut HTS-a

Hrvatski teniski savez ima novi Statut, najvažnija je vijest s redovne sjednice Skupštine, koja je održana u srijedu u Zagrebu. Prihvaćen je velikom većinom, nakon kraće i konstruktivne rasprave, uz nekoliko dopuna i izmjena kako bi bio u potpunosti usklađen sa Zakonom o sportu i Zakonom o udrugama. Članovima Skupštine su, kako bi se izbjegle eventualne nejasnoće, prezentirana sva značenja promjena, podjednako vezano uz legitimnost rada i implikacije koje se tiču sportske tematike.

Velik prostor posvećen je i izvješću o rezultatima tijekom 2018. godine i onome što donosi sljedeća sezona. Posebno je istaknuto kako je godina na izmaku donijela izuzetno mnogo vrhunskih ostvarenja, među kojima se dakako posebno ističe osvajanje Davis Cupa, no s razlogom su podvučeni rezultati u svim mlađim kategorijama, gdje su hrvatski tenisači i tenisačice, i pojedinačno i u ekipnoj konkurenciji, briljirali na europskim prvenstvima.
Predsjednica HTS-a Nikolina Babić tom je prilikom istaknula da joj je i nadalje cilj boljitak hrvatskog tenisa u svim segmentima, dakle ne samo sportskom, nego i financijskom i organizacijskom, te da će HTS u najvećoj mogućoj mjeri nastojati biti na dispoziciji igračima i trenerima.

Organizacije