Usvojeni izvještaji, dodijeljene nagrade

Usvojeni izvještaji, dodijeljene nagrade

U srijedu je u Zagrebu održana redovna Skupština Hrvatskog teniskog saveza, na kojoj su dominirala usvajanja izvještaja za 2016. godinu. Usvojena su izvješća o radu HTS-a, financijsko te izvješća Nadzornog odbora i ovlaštenog revizora. Također, usvojena su izvješća o reviziji HOO-a, Stručnog odbora, Zbora teniskih sudaca i Zbora teniskih trenera.
Na vlastiti zahtjev članstva u Upravnom odboru razriješen je Vladimir Taslidžić te umjesto njega imenovan Krešimir Bubalo, a u Stegovni odbor imenovani su Ivan Karačić i Ljiljana Matuško-Antonić.
Po završetku sastanka uslijedio je svečani dio, uz dodjelu priznanja za ostvareno u 2016. Najbolji u seniorskoj konkurenciji tenisača je Marin Čilić, a kod tenisačica Ana Konjuh. Kod mlađih juniora nagradu je odnio Dino Prižmić, kod juniorki Noa Krznarić (na slici), a kod juniora (od 16 do 18 godina) Duje Ajduković i Lea Bošković.
Posebna godišnja priznanja dobili su Davis Cup reprezentacija (finalist tog natjecanja) te reprezentacija do 12 godina, koja je postala europski prvak (Dino Prižmić, Mili Poljičak i Luka Mikrut). 
Najuspješniji klub opet je Iteam, mladi igrač koji je najviše napredovao je Nino Serdarušić, a priznanja su dodijeljena i treneru Željku Krajanu, te za poseban doprinos razvoju tenisa Mladenu Tončiću.

Organizacije