Varaždinci s veseljem uče osnove tenisa uz projekt “Tenis u školama”

Varaždinci s veseljem uče osnove tenisa uz projekt “Tenis u školama”

Projekt Tenis u školama Hrvatskog teniskog saveza upoznaje mališane diljem Hrvatske s ljepotama bijelog sporta. Mali Varaždinci, koji treniraju u V. OŠ Varaždin, besplatno uče osnovne tehnike tenisa koje im prenose licencirani treneri. Cilj projekta popularizacija je tenisa, a reakcije mališana pokazuju da će se mnogi od njih i u budućnosti nastaviti družiti s reketom.

”Ovaj projekt je simbioza tenisa i školskog sporta u kojem djeca rade prve teniske korake, a dio njih tada nastavlja s klupskim tenisom. Ovdje trenira 20-ak djece, učenici od prvog do četvrtog razreda. Učimo ih osnovama kroz igre koje su njima zabavne i na taj ih način zadržali u ovom sportu. Djeca izvrsno reagiraju, tenis im je zanimljiv i dinamičan te vjerujuem da će tenis ostati jedan od najzanimljivijih sportova u Hrvatskoj!” – izjavio je trener Lovro Juzbašić iz TK Varaždin koji radi s malim polaznicima u Varaždinu.

Svi polaznici Tenisa u školama dobit će i ulaznice za Davis Cup meč Hrvatske i Indije koji se 6. i 7. ožujka održava u zagrebačkom Domu sportova, a mali Varaždinci ne skrivaju oduševljenje što će moći glasno bodriti naše reprezentativce. Svi ostali koji žele podržati Hrvatsku reprezentaciju na putu za finale Davis Cupa u Madridu ulaznice mogu kupiti u sustavu Ulaznice.hr.

”Najdraži igrač mi je Borna Ćorić, nadam se da ću ga vidjeti kako igra na Davis Cupu u Zagrebu! Volim trenirati tenis u školi, a najdraži udarac koji sam naučio je forhend. Treninzi nisu naporni i želim se nastaviti baviti tenisom kad odrastem!” – izjavio je učenik prvog razreda Luka Cvetko.

Program projekta koji je pokrenuo Hrvatski teniski savez obuhvaća 30 sati treninga u kojima učenici savladavaju osnovne teniske udarce i kretanje.

”Više od 800 djece je prošlo ove godine kroz projekt i na taj način s licenciranim trenerima naučilo osnove tenisa. Vjerujem da smo zajedno s Ministarstvom obrazovanja napravili jednu dobru stvar koja djecu upoznaje sa sportom i malo ih miče od mobitela i kompjutera. Projekt se nastavlja i u budućnost, uložit ćemo i više sredstava. Bitno je poticati masovnost tenisa kako bismo jednog dana imali nove profesionalne igrače.” – izjavila je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić te istaknula: ”Veseli me što će ovi mali polaznici moći navijati za hrvatsku reprezentaciju na Davis Cup meču i pozivam sve da nam se 6. i 7. ožujka pridruže u što većem broju!”

Treninzi se održavaju jedanput tjedno u sklopu nastave, a traju jedan školski sat. Program obuhvaća djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, a održava se u 30 škola u gradovima diljem Hrvatske. Uz osnove tenisa, polaznici se kroz program upoznaju i s brojnim prednostima koje ovaj sport ima na tjelesni, motorički i psihološki razvoj djeteta.

Foto: Darko Gorenak

Organizacije

ITF
Tennis Europe
Davis Cup
Fed Cup