Vedran Martić: Argentina je jako dobra, ali se nadam pobjedi i ulasku u četvrtfinale

Vedran Martić: Argentina je jako dobra, ali se nadam pobjedi i ulasku u četvrtfinale

Poraz protiv Italije, pobjeda protiv Švedske – to je dosadašnji učinak hrvatske reprezentacije na turniru prvog kruga završnice Davis Cupa koji se održava u Bologni. Našim je tenisačima ostao još jedan, i to presudan susret za odlazak na završnicu u Malagi, a on će započeti u subotu u 15 sati. I jedna i druga reprezentacija imaju šanse za prolaz, pa će to biti okršaj velikog uloga za obje strane.
Prvog dana natjecanja Argentina je izgubila od Švedske 1:2, što je ocijenjeno iznenađenjem, jer u sastavu u Bologni ima trojicu tenisača koji su plasirani među 40 najboljih na pojedinačnoj ATP listi: to su Diego Schwartzman (17), Francisco Cerundolo (27.) i Sebastian Baez (37.). Pobjednik je bio odlučen nakon pojedinačnih mečeva, a Argentinci su smanjili nakon slavlja u paru.
„Argentina je jako dobra. Svi znaju za Diega Schwartzmana, koji je bio među deset najboljih na svijetu i stalno je u vrhu, sada je među dvadeset vodećih. Baez je vrlo mladi igrač, koji je ove godine osvojio Estoril i igrao u finalu Bastadu, a svladao ga je suigrač iz reprezentacije Cerundolo. Imaju i jako dobar par sa Zeballosom, koji je osvojio bod u prvom susretu. Prati ih skupina navijača, tako da će biti dobra atmosfera. Očekujem težak i neizvjestan meč u kojem se nadam pobjedi i prolasku u četvrtfinale“, rekao je izbornik Vedran Martić.
Nakon prva dva susreta bilo je dosta govora o uvjetima i sporoj podlozi. Koliko je to mogući problem u subotu?
„Nema problema, odigrali smo dva susreta, već smo se prilagodili podlozi. Nema tu biranja, igra se na čemu se igra. Lopte su malo sporije, ali to nema veze, igramo u subotu i ne razmišljamo o tome.“
Već je tradicija da naši tenisači u susretima Davis Cupa imaju odličnu podršku s tribina. I u Bologni ih prate Dečki s Kvarnera, koji neumorno sviraju i daju vjetar u leđa hrvatskim igračima.
„Puno nam znače. Nažalost ne igramo u Hrvatskoj, pa nema puno navijača, no orkestar stvara dobar štimung i u četvrtak su nam puno pomogli da pobijedimo“, dodao je Martić.
Točan raspored igranja bit će poznat u 14 sati, do kada će izbornici obiju reprezentacija prijaviti igrače. Program će otvoriti drugorangirani igrači, nakon njih igraju prvorangirani, a pola sata nakon drugog pojedinačnog meča na rasporedu je okršaj parova.
Plasman na završnicu u Malagu izborit će dvije najbolje reprezentacije iz svake od četiri skupine koje se održavaju ovog tjedna, u Bologni, Valenciji, Glasgowu i Hamburgu.

Foto: Mario ĆUžić

Organizacije