Davis Cup: Vedran Martić prijavio sastav za turnir u Splitu, Dino Prižmić prvi put nominiran

Davis Cup: Vedran Martić prijavio sastav za turnir u Splitu, Dino Prižmić prvi put nominiran

Izbornik hrvatske reprezentacije Vedran Martić u ponedjeljak je prijavio sastav za predstojeći turnir prvog kruga završnice Davis Cupa, koji će se u dvorani Gripe održati od 12. do 17. rujna.
U postavi dvostrukog osvajača ovog natjecanja su Borna Ćorić (16. na pojedinačnoj ATP listi), Borna Gojo (114.), Dino Prižmić (175.), Ivan Dodig (6. na ATP listi igrača parova) i Mate Pavić (21.).
Ovo je prvi put da je Dino Prižmić nominiran u hrvatski sastav, nakon što je početkom godine u Rijeci bio u ekipi, ali ne i službeno kao prijavljeni igrač. Povjerenje izbornika Martića dobio je nakon nekoliko odličnih rezultata, kao što su plasman u četvrtfinale ATP turnira u Umagu u srpnju, osvajanje naslova na ATP Challengeru u Banjoj Luci prošlog tjedna, te osvajanja juniorskog French Opena u pariškom Roland Garrosu početkom lipnja.
Ovo ne mora biti i konačni sastav reprezentacije, jer izbornici imaju mogućnost prije početka natjecanja promijeniti najviše trojicu igrača.
Iz skupine u Splitu plasman na završni turnir u Malagu, koji je na rasporedu u studenom, izborit će dvije najbolje reprezentacije. Osim Hrvatske, sudionici su SAD, Nizozemska i Finska, a njihovi će izbornici također prijaviti sastave tijekom ponedjeljka.
Hrvatska će prvi susret u skupini odigrati protiv SAD-a 13. rujna, drugi protiv Finske 15. rujna, te treći protiv Nizozemske 17. rujna. Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji na poveznici https://www.ulaznice.hr/web/regular/15045068

 

Foto: Mario Ćužić

Organizacije