Vekić i Čilić dalje

altAUSTRALIAN OPEN 2013.
MELBOURNE – Donna Vekić oduševila je u premijernom nastupu na nekom profesionalnom Grand Slam turniru, u drugo kolo plasirali su se i Marin Čilić i Ivan Dodig…
Sat i 11 minuta trajao je debi 16-godišnje Osječanke. Pomela je Andreju Hlavačkovu i osvojila naslovnice, kako u hrvatskim, tako i svjetskim medijima. Vekić je u meču izgubila samo tri gema što dovoljno govori o dominaciji. Osvojila je Vekić i čak 80 posto poena nakon prvog servisa (20 od 25), dok je izgubila servis samo jednom. S druge strane, čak je pet puta, od osam prilika, Vekić lomila suparnicu na njen servis i tako posve zasluženo osigurala prolaz dalje. Iduća suparnica Donne Vekić je ne tako davno prva svjetska tenisačica, Dankinja Caroline Wozniacki.
Čilić je i na posljednjem Grand Slamu, US Openu, pobijedio Matosevica, a učinio je isto i ovaj put makar put do uspjeha nije bio lagan. No, u njuorškom je ogledu Čilić slavio tek u pet setova, dok je ovaj put 12. nositelj turnira pobijedio u tri. Ivan Dodig izvukao je 186. tenisača svijeta, na kraju je morao u četvrti set, ali nije smetalo.

TENISAČI

1. KOLO
Čilić (12) – Matosevic 6:4, 7:5, 6:2
Dodig – Wu 7:5, 4:6, 6:3, 6:3

TENISAČICE

1. KOLO
Vekić – Hlavačkova 6:1, 6:2
Šafarova (17) – Lučić-Baroni 7:6 (4), 6:4

Organizacije