Voljavec, Rakonić i Preis u polufinalu, uspješna i Tarocco

Voljavec, Rakonić i Preis u polufinalu, uspješna i Tarocco

Troje hrvatskih predstavnika igrati će u polufinalu Croatia Cupa, Tennis Europe turnira 3. ranga uzrasta do 12 godina koji se igra u Čakovcu. Kod dječaka to je uspjelo Antoniju Voljavcu (pobijedio srpskog kvalifikanta Vuka Kruščića – 6:2, 6:2) i Franu Rakoniću, koji je bio bolji od američkog kvalifikanta Darwina Blancha – 6:4, 5:7, 6:2. Antonio (na slici) će za finale igrati protiv Marka Maksimovića iz Bih (pobjednik u četvrtfinalu nad našim Dujom Markovinom – 2:6, 6:3, 7:5), dok će Franu suparnik biti Šveđanin William Rejchtman Vinciguerra, koji je polufinale izborio nakon pobjede nad našim Dorianom Salopekom –  6:2, 7:6(2).

U konkurenciji djevojčica među posljednje četiri je Lana Preis iz Zlatara, ona je u četvrtfinalu svladala Slovenku Nalu Kovačič – 6:1, 6:1. Za prolaz u završnicu igra protiv japanske kvalifikantice Sare Saito.

Leticia Tarrocco plasirala se u polufinale Tennis Europe turnira 3. ranga uzrasta do 14 godina u Ulcinju, Dubrovkinja je u četvrtfinalu pobijedila rusku kvalifikanticu Milanu Korobčenko – 6:2, 6:4. Sljedeća suparnica joj je 8. nositeljica, Srpkinja Tijana Sretenović.

Organizacije