Vrhunski rezultat Borne Goje u Beču nakon Davis Cupa u Splitu

Vrhunski rezultat Borne Goje u Beču nakon Davis Cupa u Splitu

Hrvatski reprezentativac Borna Gojo blistao je i ovog tjedna, a sada je do sjajnih rezultata stigao na turniru u Beču! Prije nešto više od mjesec dana na US Openu se iz kvalifikacija probio do četvrtog kola, potom je na turniru Davis Cupa u Splitu u tri meča ostvario dvije pojedinačne pobjede, a sada je ostvario najbolji rezultat ikad na nekom od ATP turnira! Na natjecanju iz serije ATP World Tour 500 plasirao se u četvrtfinale, a na putu do tog sjajnog uspjeha svladao je nedavnog finalista Tokija Rusa Aslana Karaceva te potom u drugom kolu Amerikanca Tommyja Paula, trenutno 12. igrača svijeta. Zaustavio ga je Grk Stefanos Tsitsipas, no i u tom meču, protiv sedmog na svijetu, pokazao je koliko je dobar.
Svladavši Paula ujedno je došao do jedne od najvrjednijih pobjeda u karijeri kad se gleda aktualni plasman suparnika na ATP listi, sasvim blizu uspjehu koji je ostvario pobijedivši Amerikanca Francesa Tiafoea (11.) u rujnu na splitskim Gripama. Borna je tada ponovno bio pokazao koliko je jak adut hrvatske reprezentacije, a upravo taj turnir Davis Cupa pomogao mu je i za rezultat u Beču!
Naime, Emotion Group, austrijska tvrtka koja je organizirala turnir Davis Cupa u Splitu, ujedno je organizator ATP turnira u glavnom gradu Austrije, pa je Hrvatski teniski savez s Emotion Groupom dogovorio pozivnice našim igračima. Gojo je dobio wild card za glavni, a Dino Prižmić za turnir kvalifikacija. Na taj su način dobili priliku zaigrati na izuzetno jakom natjecanju, a Gojo je dvjema pobjedama ostvario rezultat karijere. U ponedjeljak će nadmašiti svoj najbolji pojedinačni plasman ikad, te bi se njegovo ime trebalo naći na 73. mjestu, što će ga još više približiti ulasku među 50 vodećih igrača svijeta, gdje nesumnjivo pripada.
„Iznimno nam je drago što je ostvaren ovakav dogovor između HTS-a i Emotion Groupa, kako bi naši reprezentativci dobili priliku na jakom turniru u Beču. Zahvaljujemo na pozivnicama i veselimo se daljnjoj zajedničkoj suradnji s Emotion Groupom“, rekla je predsjednica HTS-a Nikolina Babić.
Foto: Mario Ćužić

Organizacije