Vukadin u finalu Širokog Brijega, Devald u polufinalu Praga

Vukadin u finalu Širokog Brijega, Devald u polufinalu Praga

Noa Vukadin izborio je svoj prvi finale na juniorskim ITF turnirima, Zagrepčaninu je to uspjelo na turniru 5. ranga u Širokom Brijegu nakon što je u polufinalnom susretu bio bolji od 6. nositelja, Ukrajinca Miroslava Bondara – 6:3, 6:3. Suparnik u borbi za naslov bit će mu Britanac Mattias Southcombe. U polufinalnom dvoboju kod tenisačica prvopostavljena Sara Svetac poražena je od Slovenke Nike Strašek (3. nositeljica ) – 6:3, 6:4. U ženskom finalu parova na ovom turniru Slovenke Annika Planinšek i Nika Strašek (3.) pobijedile su Enu Baltić iz BiH i Korneliju Hunčak (4.) – 6:2, 6:2.

Borna Devald ostvario je velik uspjeh na juniorskom ITF turniru 1. ranga u Pragu, Zagrepčanin je dohvatio polufinale svladavši Rusa Aristarha Safonova – 6:1, 6:1. Za nastup u završnici igra protiv Francuza Sasche Gueymarda Wayenburga. Borna i Mili Poljičak prošli su u petka u finale parova nakon slavlja nad Ondrejom Horakom i Danielom Siniakovim – 6:3, 3:6, 14:12. Tara Wurth (4.) ispala je u četvrtfinalu ovog turnira od Bjeloruskinje Alione Falei (5.) – 7:6(4), 6:4.

Lucija Ćirić Bagarić izgubila je četvrtfinalni susret juniorskog ITF turnira u turskoj Antalyji od Rumunjke Ioana Zvonaru – 6:3, 6:4. U polufinalnom srazu parova bolje od Ćirić Bagarić i Makedonke Aleksandre Simeve (3.) bile su Šveđanka Venessa Ersoz i Turkinja Melis Ayda Uyar – 7:6(4), 6:2. Hrvatski će tenis ipak imati finalista na ovom turniru – Marino Jakić i Mađar Dominik Buzonics slavili su u polufinalu protiv Turčina Arde Azkare i Makedonca Berka Bugarikja – 4:6, 6:0, 10:5.

Slovenac Blaž Vidovič (12.) zaustavio je Luku Mikruta u četvrtfinalu juniorskog ITF turnira 4. ranga u austrijskom Oberpullendorfu, bilo je 6:1, 4:6, 7:5. Luku i Makedonac Kalin Ivanovski su predali bez borbe polufinalni dvoboj parova Austrijancu Tobiasu Smolineru i Amerikancu Cooperu Williamsu. Sara Zalukar i Austrijanka Anna Gross igrat će u finalu parova nakon što su im kod vodstva 4:3 meč predale Njemice Korina Hofbauer i Carolina Kuhl.

Organizacije

ITF
Tennis Europe
Davis Cup
Fed Cup