WTA turnir se vraća u Bol

Nakon stanke od 13 godina Bol je 2016. ponovo domaćin WTA turnira, ovog puta iz serije 125k.

– Turnir nagradnog fonda 115.000 dolara je u boljem terminu nego prije, u drugom tjednu Roland Garrosa (od 28. svibnja do 5. lipnja), a takve je kategorije da je idealan za naše igračice. Imamo čak osam tenisačica koje mogu nastupiti na ovom turniru – riječi su direktora turnira Feliksa Lukasa na konferenciji za medije koja je održana u Zagrebu.

 

– Ovo je dobitna situacija za hrvatski tenis, jer će naše najbolje igračice nastupiti u Bolu ili pak igrati u drugom tjednu Roland Garrosa. Bit će to pravi spektakl – najavljuje Lukas, koji je zadnje dvije godine bio prvi čovjek u organizaciji ciklusa muških i ženskih Futuresa u Bolu. 

S obzirom na to da se igra u drugom tjednu Roland Garrosa, mogućnost prijavljivanja za nastup u Bolu imaju samo igračice izvan kruga 50 najboljih na pojedinačnoj WTA ljestvici. No, zato su organizatoru na raspolaganju četiri pozivnice za igračice iz Top 50 koje rano završe nastup u Parizu, a odluče zaigrati u Bolu. U tom bi se krugu mogla naći i 17-godišnja Ana Konjuh.
 
– Nadam se das ću zaigrati na ovom turniru, ali ako dohvatim nastup u drugom tjednu Roland Garrosa, doći ću u Bol proslaviti taj rezultat – rekla je Ana, koja se oporavila od ozljede leđa i koja će prvi nastup u 2016. godini imati na Australian Openu. 
 

Riječi podrške turniru uputili su videoporukama i Marin, Čilić, Ivan Dodig, Donna Vekić i Jana Fett, a pisanim putem i Mirjana Lučić-Baroni.alt

Organizacije