Wurth, Krznarić i Jakić u polufinalu Cavtata, Devald i Poljičak do slavlja u paru

Wurth, Krznarić i Jakić u polufinalu Cavtata, Devald i Poljičak do slavlja u paru

Savršen dan hrvatskih tenisača i tenisačica na juniorskom ITF turniru 3. ranga u Cavtatu. U polufinale pojedinačne konkurencije plasirali su se Tara Wurth, Noa Krznarić i Marino Jakić, a do naslova u paru došli su Borna Devald i Mili Poljičak.

Tara (2. nositeljica) je u četvrtfinalu bila prejaka za Talijanku Nicole Teodosescu (6:2, 6:3) te će za ulazak u drugi uzastopni finale (Sanxenxo) igrati protiv 16. nositeljice, Bjeloruskinje Anastasije Komar. Noa (3.) je Bugarki Denislavi Gluškovoj (6. nositeljica) prepustila svega četiri gema (6:3, 6:1) te ju sad čeka susret protiv prvopostavljene Bjeloruskinje Alione Falei. Marino je u četvrtfinalu odigrao još jedan odličan meč, ovog je puta nadvisio 11. nositelja, Nizozemca Jesseja De Jagera – 6:3, 6:2. Suparnik za ulazak u finale bit će mu 3. nositelj, Slovak Lukas Palovic.

Borna Devald i Mili Poljičak slavili su u paru nakon uspjeha nad Bjeloruskom Aleksandrom Kalinjinom i Bugarinom Petrom Nesterovim – 7:6(2), 3:6, 10:7. Miliju je to treći ITF naslov u konkurenciji parova, dok je Devald stigao do svog 10. pobjedničkog trofeja u paru. Na kraju, imamo pobjednicu i u konkurenciji ženskih parova, Slovenka Tjaša Klevišar i Katarina Duić Plumtree preskočile su u finalu Luciju Ćirić Bagarić i Estonku Saaru Orav – 6:3, 3:6, 11:9. Katarini je to treći pobjednički trofej u paru na juniorskim ITF turnirima.

Organizacije