Wurth u polufinalu, Marčinko i Knez slavile u paru

Wurth u polufinalu, Marčinko i Knez slavile u paru

Tara Wurth probila se u polufinale Tennis Europe turnira 1. ranga uzrasta do 16 godina na zemlji Barcelone, Zagrepčanka (1. nositeljica) je u četvrtfinalu pobijedila španjolsku kvalifikanticu Martu Garciju Reboredo Montesdeoce – 6:4, 6:4. Za finale će igrati protiv 3. nositeljice, Srpkinje Darje Suvirđonkove.

Dobre vijesti stižu i iz Albanije gdje su na Tennis Europe turniru 3. ranga uzrasta do 16 godina u Tirani Petra Marčinko i Stella Knez stigle do naslova u konkurenciji parova nakon finalne pobjede nad 1. nositeljicama, Slovakinjom Salmom Drugdovom i Turkinjom Minom Toglukdemir – 6:4, 1:6, 10:6. Stelli je to prvi, a Petri drugi naslov na TE turnirima. Inače, Marčinko je u četvrtak izgubila polufinalni susret u pojedinačnoj konkurenciji, uspješnija je bila već spomenuta Turkinja Toglukdemir (2. nositeljica) – 6:2, 7:6(5).

Ivan Šodan imao je u četvrtak dvostruki program na Tennis Europe turniru 3. ranga uzrasta do 14 godina u Kopru (zemljana podloga), prvo je u četvrtfinalu pobijedio 6. nositelja, Srbina Zorana Ludoškog (6:3, 6:1), da bi zatim u polufinalu izgubio od 1. nositelja, Slovenca Bora Artnaka – 6:3, 6:2. 

Organizacije

ITF
Tennis Europe
Davis Cup
Fed Cup