Za naslov u Samoboru Devald i Matić te Mašić i Svetec

Za naslov u Samoboru Devald i Matić te Mašić i Svetec

Borna Devald i Mile Matić te Laura mašić i Nika Svetec – finalni su parovi juniorskog Prvenstva Hrvatske koje se igra u Samoboru. Devald (HTK Zagreb) je u polufinalu bio bolji od Bože Baruna (Resnik) – 6:3, 6:2, dok je njegov kolega iz kluba Matić pobijedio Antona Šarunića (Opatija) – 6:1, 6:2. Devald i Matić novi su državni prvaci u konkurenciji parova nakon što su u završnom dvoboju nadvisili Marina Jamnickog (Zadar 08) i Nikolu Žeželja (Vulpes) – 6:2, 7:5.

Kod tenisačica, Laura Mašić (Top Spin) je u polufinalu iznenadila prvopostavljenu Taru Wurth (Iteam) – 6:2, 6:1, dok je Nika Svetec (2. nositeljica, Varaždin 1181) bila uspješnija od Kornelije Hunčak (Opatija) – 7:6(7), 6:4. Naslov u ženskim parovima uzele su Laura Mašić i Katarina Duić Plumtree (Split 1950) nakon finalnog uspjeha protiv prvopostavljenih Nike Svetec i Tare Wurth – 7:6(4), 6:3.

Na kraju, pobjednici u konkurenciji mješovitih parova su Mile Matić i Tara Wurth (na fotografiji) koji su u finalu uvjerljivo svladali Maksa Kostića Ferčeka (Varaždin 1181) i Niku Svetec – 6.1, 6:0.

Organizacije