Zagreb Indoors prvi put bez Hrvata u četvrtfinalu

Prvi put otkako se održava PBZ Zagreb Indoors, a tome je sad deset godina, u četvrtfinalu pojedinačne konkurencije neće biti nijednog hrvatskog tenisača. Posljednji koji je imao šansu da prođe među osmoricu najuspješnijih bio je Ivan Dodig, no u susretu 2. kola sa 7:6 (8), 4:6, 6:3 svladao ga je Španjolac Marcel Granollers, osmi nositelj.
Ishod je, međutim, mogao biti drugačiji, jer je Dodig u prvoj dionici propustio čak pet set lopti: jednu kod 5:4, dvije kod 6:5 i dvije u tie-breaku. I pritom je imao nekoliko odličnih prilika za poentiranje, no udarce koje na mreži inače rutinski pogađa ovaj put je promašio. Šansa za preokret se ukazala u drugom setu, koji je Dodig osvojio, no u trećoj dionici je izgubio servis kod rezultata 3:4 i to je bilo odlučujuće.
– Prvi set je bio smjernica. Igrao sam kako sam želio, no nisam iskoristio priliku. Bio sam svjestan da će meč biti fizički zahtjevan, a u trećem setu sam pao fizički. Prvi set mi je uzeo puno energije. Noge su bile sporije, a osjetilo se i na servisu –alt rekao je Dodig.   

Organizacije