Zagreb Open Series u glavni grad vraća vrhunski profesionalni tenis

Zagreb Open Series u glavni grad vraća vrhunski profesionalni tenis

Uzbudljivi teniski mečevi očekuju nas ovog proljeća na turnirima Zagreb Open Series. Turnir iz ITF kategorije za tenisačice – Zagreb Ladies Open održat će se od 25. travnja do 2. svibnja, dok će tenisači od 9. do 16. svibnja igrati na turniru Zagreb Open iz ATP Challenger kategorije. Oba turnira igrat će se na zemljanim terenima TC Maksimir, a okupit će više od 120 tenisačica i tenisača iz više od 40 zemalja svijeta. Partner Zagreb Open Series turnira je Hrvatski teniski savez.

Zagreb Ladies Open je među najvećim ženskim profesionalnim teniskim turnirima u Hrvatskoj, razinu ispod WTA Croatia Bol Opena, WTA Challengera u Bolu. Direktor zagrebačkog turnira Emir Aliti jamči da ni u 12. godini održavanja neće razočarati ljubitelje bijelog sporta:

“Iznimno me veseli da će se unatoč izazovnoj godini nastaviti tradicija Zagreb Ladies Opena. Osim promjene termina, odlučili smo se i na povećanje nagradnog fonda koji će ove godine iznositi 60.000 dolara. Svakako se nadam velikom broju domaćih igračica te nastupu prošlogodišnje pobjednice Ane Konjuh, kao i nastupu desetak igračica iz top 100 na WTA ljestvici.”

Zagreb je godinama bio bez domaćinstva ATP ili ATP Challenger turnira što će promijeniti Zagreb Open. Turnir koji će vratiti profesionalni tenis u Zagreb ima nagradni fond u iznosu 52.080 dolara te će se također održati na terenima TC Maksimir.

“Sretan sam i ponosan što se nakon pauze od šest godina profesionalan muški tenis vraća u grad Zagreb. Radi se o najatraktivnijem terminu održavanja, tjedan dana uoči početka najvećeg Grand Slam turnira na zemljanoj podlozi – Roland Garrosa, koji garantira svjetsku tenisku elitu. Uvjeren sam da je ovo samo početak te da će Zagreb Open postati dio tradicije sportskih manifestacija u Zagrebu” – rekao je Goran Belošević, direktor Zagreb Opena.

Zagreb Open Series dio je Croatian Tennis Pro Tournaments serije od deset turnira koji će se ovog proljeća održati u devet hrvatskih gradova te na velika vrata vratiti profesionalni tenis u našu zemlju. Turniri su dio kontinuirane inicijative Hrvatskog teniskog saveza kojom se nastoji našim mladim tenisačima pružiti prilika za profesionalni razvoj kroz turnire na domaćem terenu.

Uzbudljivo tenisko proljeće očekuje nas u Zagrebu, a hoće li u njemu moći uživati zagrebačka publika i u kojem broju ovisit će o epidemološkim mjerama. Finalne susrete oba turnira prenosit će se uživo na Drugom programu HTV-a.

Foto: Slavica ŠAROVIĆ

Organizacije