Zaklada Marina Čilića dobila prve stipendiste

Zaklada Marina Čilića dobila prve stipendiste

Predbožićno vrijeme pravi je trenutak za dobro raspoloženje i darivanje, a u duhu blagdanskog razdoblja, Zaklada Marina Čilića razveselila je mlade talente dodjelom svojih prvih stipendija koje će im pomoći da nastave putem kojim su krenuli.

U svojoj prvoj godini dodjele novčane pomoći onima koji dolaze, inicijativa vodećeg hrvatskog tenisača dodijelila je šest stipendija nadarenim glazbenicama i glazbenicima, osam je pripalo talentiranima u sportu, a stipendije su zaslužile i dvije škole kojima će takva pomoć biti od velikog značaja.
Među prvim stipendistima bila je i jedna tenisačica, Antonia Ružić, 15-godišnjakinja iz Orehovice, koja se u 2018. istaknula uspjesima na hrvatskim natjecanjima, ali i u inozemstvu, ponajprije naslovom na Tennis Europe juniorskom Mastersu u uzrastu do 16 godina.
Konkurencija za stipendije bila je vrlo velika. Prijavilo se čak 142 nadarenih sa svojim motivacijskim pismima, a s obzirom na to, direktorica Zaklade Nevena Mrkonjić kazala je da je odabir bio vrlo težak, dodajući da je zbog velikog zanimanja broj stipendija bio povećan od prvotno planiranoga.
Marin Čilić blistao je od sreće zbog toga što su oni koji dolaze dobili vrijedni poticaj za nastavak bavljenja glazbom, sportom i školskim projektima.
– Projekt je išao zadnjih par mjeseci, nije bio nimalo lagan, ali definitivno mi je najdraži. U mnogim motivacijskim pismima prepoznao sam se i sam, znam kroz kakve teške dane i odricanja mladi moraju proći i znam koliko je potrebno da se dosegnu snovi. Nadamo se da će podrška kroz stipendije pomoći u daljnjem radu i treniranju, da budete što bolji i da jednoga dana dosegnete svoje snove – poručio je Čilić mladim stipentistima.
 

Organizacije