Započeo besplatni teniski kamp za djecu u Vukovaru

Započeo besplatni teniski kamp za djecu u Vukovaru

Teniski tereni u Borovom naselju u Vukovaru ovih dana pričaju jednu uistinu posebnu sportsku priču. Naime, u četvrtak je započeo besplatni teniski kamp za djecu koji se održava u organizaciji švedske organizacije Grow, te uz pomoć i suradnju Teniskog kluba Borovo, Zaklade Marin Čilić i Vukovarskih leptirića, Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju. Sportsko druženje u Vukovaru predviđeno je za djecu između 8 i 15 godina, a kroz četiri će dana moći naučiti osnovne vještine tenisa. Kako servirati, igrati forehand i backhand učit će od profesionalnih trenera, a ujedno će se družiti sa svojim vršnjacima i s novim prijateljima.

Kamp je u svom trećem izdanju zabilježio rekordan broj prijava djece pa ih tako sudjeluje čak 70, uzrasta između 8 i 14 godina. Iskusni teniski treneri Josipa Bek, Pero Cvitković, Miljana Božić Šljukić, Denis i Dino Ilečić i Lisa Skeppstedt učit će djecu osnovama tenisa do subote 4. kolovoza. Dino Ilečić voditelj je organizacije Grow i inicijator besplatnog teniskog kampa za djecu u Vukovaru, a rođeni je Vukovarčanin koji je za vrijeme rata morao emigrirati sa svojom obitelji u Švedsku.

Zaklada Marin Čilić, našeg proslavljenog tenisača Marina Čilića, donirala je kampu teniske mreže, rekete i loptice te tako podržala ovu sjajnu inicijativu u Vukovaru dok će brojni korisnici Vukovarskih leptirića, djeca s poteškoćama u razvoju, imati priliku kroz sport i igru stjeći nove vještine i prijatelje.

Organizacije