Započeo Adria Tour u Zadru, emotivni susret Biserke Petrović i Novaka Đokovića

Započeo Adria Tour u Zadru, emotivni susret Biserke Petrović i Novaka Đokovića

Započeo je teniski megaspektakl Adria Tour u Zadru. Od petka do nedjelje na centralnom terenu ŠC Višnjik zaigrat će Novak Đoković, Marin Čilić, Borna Ćorić, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, Andrej Rubljov te dva kvalifikanta iz HEP pozivnog turnira, Danilo Petrović i Peđa Krstin.

“Adria Tour humanitarnog je karaktera i zahvalio bih se svima koji su pokazali dobru volju da u jako kratkim rokovima za Zadar, ali i za Beograd, pruže svoju pomoć i daju doprinos organizaciji na najbolji mogući način. Zahvaljujem se Hrvatskom teniskom savezu, Gradu Zadru i svima koji su omogućili da se ovaj događaj odvije upravo ovdje. Prvi puta sam u Zadru i jako sam uzbuđen. Ovih dana imao sam priliku upoznati grad i svi su vrlo ljubazni i odlični domaćini. Nadam se da će ovih nekoliko dana teniski spektakl biti jednako lijepo popraćen kako na tribinama tako i van terena. Ovo je fantastična grupa od osam igrača i siguran sam da će se u Zadru igrati izvrstan tenis.” – najavio je turnir Novak Đoković.

Program Adria Toura počeo je svečanim otvaranjem i egzibicijskim mečevima te ždrijebom, a završava nastupom pijanistice Lole Astanove te koncertom Gibonnija. Već drugog dana na rasporedu su mečevi u kojem će uživati zadarska publika ali i gledatelji diljem svijeta. Tenisači najavljuju da nas na Višnjiku očekuju napeti dvoboji.

’Veliko mi je zadovoljstvo mi je igrati ovdje, atmosfera je najbolja moguća i nadam se da će tako ostati iduća tri dana kojima se stvarno veselim!’’ – izjavio je Borna Ćorić dok je Marin Čilić dodao: ‘’Svi ćemo imati odlične mečeve, a bit će i zabavnih poena. Upoznali smo već na Davis Cupu kako je atmosfera u Zadru sjajna i znam da nas to očekuje i ovog vikenda!’’

Samom početku Adria Toura prethodio je emotivan susret Biserke Petrović i Novaka Đokovića. Prvi tenisač svijeta toplo je pozdravio majku našeg prerano preminulog košarkaškog Mozarta te su izmijenili prigodne poklone. Novak je dobio Draženov dres i kapu iz Netsa, a on je Biserki Petrović darovao svoj reket koji je i potpisao. Ovaj susret koji je povezao dva velika sportaša vidljivo je ganuo teniskog asa.

“Ovo je vrlo emotivan trenutak i jako sam dirnut što ste došli. Hvala Vam gđo. Petrović što ste nam ukazali veliko zadovoljstvo i čast svojim dolaskom. Hvala Vam na lijepim poklonima, držat ću ih na posebnom mjestu u svom domu kao veliku uspomenu. Dražen je ikona sporta u cijeloj regiji. On je obilježio ne samo košarku već cijeli sport. Čovjek je kojem su se svi divili. Ostavio je dubok trag u srcima svih ljudi širom svijeta svih onih koji prate košarku, a i sport. Imao sam priliku da slušam nekoliko Vaših intervjua i ono što je ostavilo najveći utisak na mene je dokumentarac Nekoć braća. Tim putem sam još bolje upoznao cijelu priču. Čast mi je da stojim pored Vas. Nažalost nikada nisam imao priliku biti s Draženom, ali osjećam njegovo pristustvo ovdje s Vama. Hvala Vam puno što ste došli!” – izjavio je Novak Đoković.

Susret je dirnuo i Draženovu majku Biserku: „Oduševljena sa svime. Susret s Novakom bio je zaista uzbudljiv, oboje smo doslovno drhtali. On nije očekivao da ću moći ostaviti nepokretnog supuga i zaista doći. Poznajem njegove roditelje i bila mi je velika želja da ga vidim što sam i ostvarila. Poklonila sam mu Draženovu novu kapu koja je stigla iz New Yorka. New Era po prvi put je napravila takvu kapu za košarkaša iz Europe i prvu je dobio upravo Novak Đoković. Kao da je bilo suđeno da je dobije. Novak je meni poklonio teniski reket koji će dobiti posebno mjesto u muzeju.“ – istaknula je Biserka Petrović

Ulaznice za Adria Tour prodaju se u sustavu ulaznice.hr i na blagajni ŠC Višnjik. Organizator podsjeća sve gledatelje turnira da se vode računa o protuepidemiološkom mjerama te da se drže preporuka Stožera za civilnu zaštitu i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 

Foto. Mario ĆUŽIĆ

Organizacije