Završen sjajni teniski tjedan u Osijeku, Borna jači od Marina u singlu odluke

Završen sjajni teniski tjedan u Osijeku, Borna jači od Marina u singlu odluke

S puno atrakcije na terenu tijekom svih četiri dana turnira, finalnim susretom završen je Hrvatski Premier Tenis u Osijeku. Pobjeda u završnici pripala je ekipi za koju su u singlu igrali Borna Ćorić i Donna Vekić, a u parovima kombinacije Ivan Dodig/Mate Pavić, Borna Gojo/Tereza Mrdeža i Iva Majoli/Matej Dodig.

Finale je riješeno na samom kraju, u muškom singlu, u kojem je Borna Ćorić došao do uvjerljvih 6:1 protiv Marina Čilića u ogledu vodećih hrvatskih tenisača. Bio je to drugi ovotjedni dvoboj Borne i Marina, a za razliku od prvoga, kada je slavio Čilić, u nedjelju je raspoloženiji i zadovoljniji bio Ćorić.

Prije početka finala, Iva Majoli i Ivan Dodig su na terenu zaslužili pljesak i poklone. Iva je proslavila 23 godine od naslova u Roland Garrosu, a Ivan je dobio priznanje za svoje tri titule na Grand Slam turniru na pariškoj zemlji, 2015. u muškim parovima s Brazilcem Marcelom Melom te pretprošle godine i lani u mješovitim parovima s Latishom Chan s Kineskog Tajpeha. Pljeskom smo se prisjetili i velikog Dražena Petrovića, koji je poginuo na današnji dan prije 27 godina.

Borba na terenu donijela je povratke i preokrete uoči završnog dvoboja Ćorića i Čilića. Za pobjedničku ekipu slavili su parovi Borna Gojo/Tereza Mrdeža i Iva Majoli/Matej Dodig, a dva boda za njihove suparnike osigurali su par Nikola Mektić/Franko Škugor i Jana Fett. Jana je u ženskom singlu proslavila 6:2 protiv Donne Vekić, domaćice osječkog turnira, koja je u pripremi natjecanja imala pune ruke posla u organizaciji, a brinula se da sve bude na svojem mjestu i u tjednu turnira.

Hrvatski Premier Tenis je na sjajan način vratio teniske mečeve na hrvatske terene, a okupljanje hrvatskih zvijezda i legendi imalo je i humanitarnu notu, s akcijom prikupljanja sredstava koja je trajala tijekom borbe za pobjede na osječkoj crvenoj zemlji. Cilj humanitarne akcije bilo je prikupljanje sredstava koja će biti donirana KBC Osijek te za hrvatske znanstvenike koji se bave pronalaskom cjepiva i lijeka protiv COVID-19.

Rezultati finala:

Mektić/Škugor – I. Dodig/Pavić 6:3
Ajduković/Konjuh – Gojo/Mrdeža 0:4
Prpić/Tešankić – Majoli/M. Dodig 2:4
Jana Fett – Donna Vekić 6:2
Marin Čilić – Borna Ćorić 1:6

Organizacije